Dier Medisch Centrum Kennemerland | Dierenarts Velserbroek

slideshow1

 

 

Wij werken samen met dierfysiotherapeut Debbie van Breukelen.Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Debbie op 06-30737498. De behandeling vindt plaats op onze vestiging in Velserbroek. Daar staat ook de loopband.

Wilt u meer informatie dan u hier kunt vinden? Kijkt u dan op www.vanbreukelendierfysio.nl

 

Heeft u dier fysiotherapie nodig?

Het bewegingsapparaat van een dier moet optimaal functioneren om de verwachtingen, van elke tak van sport en recreatie, waar te maken. Wanneer het niet optimaal functioneert kan dierfysiotherapie uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan kreupelheid, blokkades, rugklachten of gedragsveranderingen met mogelijk pijn als oorzaak. Ook wordt er op verwijzing van een dierenarts of ter preventie van blessures behandeld.

Ik bied consulten voor paarden en honden aan. Tijdens een eerste consult zal ik uw dier grondig onderzoeken en een fysiotherapeutische werkdiagnose en behandelplan opstellen. Ook zal er een begin gemaakt worden met een behandeling. Aan de hand van de ernst van de klacht(en) zullen er mogelijk vervolgconsulten gepland worden. Behandelingen kunnen bestaan uit mobilisaties van gewrichten, massage- en rekkingstechnieken van de spieren en bewegingstherapie. Ook zullen er adviezen en/of oefeningen meegegeven worden, zodat u ook zelf kunt bijdragen aan behandeling en herstel van uw dier.

 

Loopband

Een extra behandelmogelijkheid voor honden is bewegingstherapie op de loopband. Dit kan bijdragen aan onder andere het versterken van spieren en het verbeteren van uithoudingsvermogen. Daarnaast is het zinvol bij overgewicht, revalidatie en het verbeteren van sportprestaties.

Debbie met loopband

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode die uitkomst kan bieden bij het Myofasciale-Pijn-Syndroom (MPS). MPS kenmerkt zich o.a. door pijn in spieren en bindweefsel, bewegingsbeperkingen en verstoringen van de coördinatie. Het wordt veroorzaakt door voelbare knopen in de spieren; Triggerpoints. Triggerpoints worden veroorzaakt door o.a. trauma’s, ongewone belasting en het veel herhalen van bewegingen. Denk hierbij aan vastliggen, eenzijdige training, opeens een niet gewende training, weven en stress.

Een dry needling behandeling bestaat uit het plaatsen van acupunctuurnaalden in deze triggerpoints. Dit heeft als gevolg dat er een ontlading in de spier plaatsvindt waardoor de triggerpoint verdwijnt en de spier weer kan ontspannen. Door deze ontspanning ontstaat gelijk  meer bewegingsvrijheid.

Dry needling verschilt met acupunctuur doordat er in triggerpoints van de spier wordt geprikt. Bij acupunctuur werken de naalden in op de energiebanen.

dry needling

 

Medical taping

Medical taping is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van Vetkintape. Dit tape is speciaal ontwikkeld voor paarden en (kortharige)honden. Tijdens een behandeling wordt de tape aangebracht op de te behandelen plaats van het lichaam en dit kan voor een langere periode blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat het wat langer invloed kan uitoefenen op de desbetreffende structuren.

Medical taping kan uitkomst bieden bij het ontspannen van spieren (detoniseren) en het activeren van spieren (toniseren). Daarnaast kan het onder andere invloed uitoefenen op littekenweefsel, bindweefsel en lymfecirculatie (bij bijvoorbeeld een zwelling).

medical taping

DMC Velserbroek (route)
Zadelmakerstraat 98
1991 JE Velserbroek
T: 023 538 44 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
za 09.00 uur t/m 17.00 uur
behandeling op afspraak


DMC Beverwijk (route)
Büllerlaan 8
1945 SR Beverwijk
T: 0251 254 254
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak


DMC IJmond (route)
Cederstraat 54
1971 KD IJmuiden
T: 0255 511 236
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak