Dier Medisch Centrum Kennemerland | Dierenarts Velserbroek

slideshow5

Wij kunnen katten niet corrigeren op foute gedrag. Ze leren meer dingen met positieve beloningen. Wij kunnen een kat belonen met eten, snoepjes, speeltjes of met aaien.

Het ideale is dat uw kat zijn transport bakje leuk vindt. Het kan helpen als u de transport bakje in de kamer waar de kat het meeste zit introduceerde als een deel van het meubilair. U kan in het bakje snoepjes of speeltjes plaatsen om te stimuleren dat uw kat van zelf erin gaat. Het kan dagen of weken duren voordat uw kat gewend is aan het bakje en het niet meer eng vindt.

Hoe kan ik een kat die niet wil in het transport bakje stoppen:

Aller eerst is het beste om in een kleine kamer te gaan waar weinig verstop plekjes zijn. U moet nooit achter de kat gaan jagen, dan wordt uw kat allen maar angstiger. Als u een bak heeft waarvan de boven kant open gaat kunt u kat rustig oppakken en erin doen. Anders kunt u de bak verticaal zetten met het deurtje open en dan de kat rustig oppakken en met de achterhand als eerste in het bakje laten glijden. Daarna moet u de bak weer rustig tot een horizontale positie brengen.

Er bestaan katten pheromonen ( Feliway) die u een half uur van te voren in de bak kan sprayen om de kat tot rust te brengen.

Sommige katten vinden het fijn om om zich heen te kunnen kijken maar andere katten worden rustiger als u een deken of handboek over het bakje doet.

In de auto moet het bakje of op de grond voor de stoel of op de stoel met een gordel om om te zorgen dat de bak niet erg beweegt tijdens het auto rijden.

Weer thuis:

Als wij meer katten hebben kan het zijn dat zij de kat die bij de dierenarts geweest is niet meteen herkennen. Dat komt door andere geurtjes die de kat bij zich kan dragen. Het beste is om eerst het bakje op de grond te laten en kijken hoe de andere katten reageren. Als zij een relaxed indruk geven is het geen probleem en kunt u het bakje open maken. De kat zal uit zich zelf uit het bakje komen als hij/zij ook voelt dat het veilig is. Als u merkt dat de andere katten vijandig reageren tegen de kat in het bakje kunt u het beste eerst de kat in een aparte kamer uit het bakje laten komen. Daar kunt u water en eten geven en ook een katten bak geven. Als u in die kamer ook een deken of mandje zet waar de kat normaal gesproken altijd ligt dan zijn er meestal na 24 uur de rare geurtjes verdwijnen en kan de kat weer herintroduceert worden bij de rest.

DMC Velserbroek (route)
Zadelmakerstraat 98
1991 JE Velserbroek
T: 023 538 44 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
za 09.00 uur t/m 17.00 uur
behandeling op afspraak


DMC Beverwijk (route)
Büllerlaan 8
1945 SR Beverwijk
T: 0251 254 254
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak


DMC IJmond (route)
Cederstraat 54
1971 KD IJmuiden
T: 0255 511 236
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak