Dier Medisch Centrum Kennemerland | Dierenarts Velserbroek

slideshow5

Klik hier voor de vragenlijst als voorbereiding op het kattengedragsconsult.

Een kat in huis

Een kat in huis kan zorgen voor veel plezier en een aanvulling zijn voor het gezin. Het natuurlijke gedrag van de kat zorgt er echter soms voor dat de kat toch iets lastiger als huisdier te houden is dan van te voren wordt gedacht.

Gedragsproblemen bij uw kat kunnen voor veel onbegrip zorgen wat kan leiden tot frustratie voor u en uw kat. Het is daarom belangrijk dit goed aan te pakken. Probleemgedrag ontstaat meestal geleidelijk en heeft vaak een diepere oorzaak. Om deze oorzaak te vinden kunt u een therapeut voor katten inschakelen. Samen met u maak ik een analyse en proberen we het probleem van uw kat te vinden.

Soms is het probleemgedrag (mede) het gevolg van een lichamelijk probleem. Dan kan het zijn dat u wordt terug verwezen naar uw eigen dierenarts om met hem of haar verder te overleggen. Bij onzindelijkheid moeten zeker eerst alle medische aspecten uitgesloten worden voor ik hier mee aan de slag kan.

Werkwijze gedragstherapeut

- U krijgt een doorverwijzing of er wordt een afspraak in gepland.

- U krijgt een link naar een vragenlijst , deze vult u in en stuurt u naar mij terug.

- In de meeste gevallen is het handig om het gedrag op film te zetten en dit via email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Consult: Tijdens een consult bij uw thuis van ongeveer 1,5 uur observeer ik tijdens een vraaggesprek met u de kat in haar eigen omgeving.

- Ik analyseer de bevindingen en maak een overzichtelijk verslag voor u.

U krijgt een heldere diagnose, zodat u weet waarom uw kat probleemgedrag vertoont. Een kat is op elke leeftijd in staat om wat nieuws te leren, maar hier gaat wel tijd in zitten. Daarom zijn de adviezen die u krijgt zeer praktisch en meteen toepasbaar. Wel zult u zelf aan de slag moeten met het plan en uw kat, dit kan enige inspanning en geduld vragen van u als eigenaar. Hoe langer het probleemgedrag duurt, hoe moeilijker het vaak is om het te veranderen.

Kosten

Adviserend telefoongesprek: 25,= euro (ongeveer 15-30 minuten)

Consult bij u thuis: 130,= euro (ongeveer 1,5 uur)

Wie ben ik?

Ik ben Natasja Hekman, ik ben paraveterinair en gediplomeerde Kattengedragstherapeute, afgestudeerd aan de Tinley Academie in maart 2018. Zelf heb ik altijd katten gehad, hier heeft mijn interesse altijd gelegen. Thuis heb ik nu vier prachtige huis tuin en keuken katten rond lopen die mij elke dag veel liefde en plezier geven. Graag ga ik samen de uitdaging met u aan, om de relatie met uw kat te verbeteren. Ik ben dinsdag t/m vrijdag aanwezig op de vestiging in Beverwijk.

Wanneer is het verstandig een gedragstherapeute in te schakelen?

Hieronder staan de meest voorkomende gedrags- problemen. Staat uw probleem er niet bij?  Neem gerust contact met mij op.

- Is uw kat agressief naar mensen of soortgenoten toe?

- Onzindelijkheid (plassen of poepen buiten de kattenbak).

- Sproeien.

- Angst voor mensen, soortgenoten, objecten, geluiden, situaties etc.

- Krabben aan meubilair of behang.

- Aandacht vragend gedrag.

- Luid miauwen.

- Eten van niet eetbare objecten.

- Kaal likken.

- Dwangmatig gedrag.

 

Tips voor het sturen van een filmpje

Het uploaden van het filmpje:

het filmpje kan via You Tube of WeTransfer verstuurd worden. WeTransfer: https://www.wetransfer.com/ -> doorklikken tot u: verstuur 2 gb ziet staan, hier kunt u het bestand toevoegen -> u kunt dan uw eigen emailadres invullen en die van mij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het filmpje kan geüpload worden.

YouTube: Het filmpje kan via YouTube geüpload worden en de link naar ons verstuurd. Let wel op, als uw filmpje op privé staat dan kan ik het filmpje niet bekijken. U kunt het filmpje wel op niet-openbaar zetten, dan kunt u bepalen wie het filmpje ziet door de link te sturen.

DMC Velserbroek (route)
Zadelmakerstraat 98
1991 JE Velserbroek
T: 023 538 44 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
za 09.00 uur t/m 17.00 uur
behandeling op afspraak


DMC Beverwijk (route)
Büllerlaan 8
1945 SR Beverwijk
T: 0251 254 254
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak


DMC IJmond (route)
Cederstraat 54
1971 KD IJmuiden
T: 0255 511 236
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak