Dier Medisch Centrum Kennemerland | Dierenarts Velserbroek

slideshow4

Columns

06-nicole2webDierenarts Nicole Samson schrijft wekelijks een column in het Weekblad Huis aan Huis. Hieronder ziet u de laatste geplaatste columns.

 

 

 

 


De sneeuw ligt centimeters dik op de bomen en daken en iedereen blijft het liefste binnen. Bij ons worden vele afspraken afgezegd. Vooral afspraken voor vaccinaties, chips en controles kunnen natuurlijk best even wachten. De mensen met echt zieke dieren komen natuurlijk wel door weer en wind.

Gedurende het jaar hebben we vele "dag van" en "week van". Boekenweek, secretaressedag, pink ribbon dag etc. Ook in de wereld van de huisdieren speelt dit. Juni is de chipmaand, februari is de maand van het gebit. Er is nu weer een nieuwe actie-maand bijgekomen. Mei, de maand van de gezondheid.

Soms heb je van die problemen bij dieren die in golven komen. Zo zie er tijden geen, zo heb drie patiënten in 1 week met hetzelfde probleem. Afgelopen week hadden we drie patiënten met een mogelijke rattengif-vergiftiging. Door de aanhoudende strenge winter zoeken ongedierte als ratten en muizen vaker onze warme huizen op.

Vorige keer heb ik u bericht over Mei, de maand van de Gezondheid. Dit keer is het alweer bijna juni, chipmaand. Het laten chippen van honden en katten wordt gelukkig steeds normaler. In het asiel is ongeveer driekwart van de binnengekomen honden al gechipt en ook bij katten treffen we steeds vaker een chip aan.

Hondsdolheid is uitgebroken in Italië. Voor dierenartsen belangrijk nieuws. Hondsdolheid (rabiës) is een gevaarlijke aandoening die vooral onder vossen voorkomt. De besmette vos krijgt een infectie van de zenuwen en hersenen en verliest daardoor zijn zeer schuwe karakter. De infectie maakt hem ook agressief.

Heerlijk zomer! Maar voor ons in de kliniek altijd een drukke periode. Niet alleen omdat er afwisselend personeel op vakantie gaat, maar ook door de grotere aanloop. U denkt misschien: dieren worden toch het hele jaar door ziek? Dat is ook wel zo, maar een groot deel van ons werk bestaat uit het inenten van dieren.

Het voorjaar komt eraan. Dat weet ik niet alleen omdat het weer langer licht wordt, en de vogels weer gaan fluiten, maar ook omdat we weer de konijnen-entingsdagen aan het plannen zijn. Ieder voorjaar houden de meeste dierenartsen op één of meerdere dagen enting-acties voor konijnen.

Het is weer een drukke tijd in het Kerbert Dierentehuisin Ijmuiden. De pensionafdeling is natuurlijk tijdens de zomervakantie drukbezet, maar ook de asielhokken raken aardig vol. Zo is het ook druk in het kittenhome. Hier zitten de jonge kittens die nog niet ingeënt zijn, apart van de andere dieren in het asiel.

DMC Velserbroek (route)
Zadelmakerstraat 98
1991 JE Velserbroek
T: 023 538 44 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
za 09.00 uur t/m 17.00 uur
behandeling op afspraak


DMC Beverwijk (route)
Büllerlaan 8
1945 SR Beverwijk
T: 0251 254 254
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak


DMC IJmond (route)
Cederstraat 54
1971 KD IJmuiden
T: 0255 511 236
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak